En que consisteix Almia-Educativa?

L’espai d’Almia – educativa és una branca primordial dins el projecte Almia, que neix amb l’esperit de donar a conèixer el model en què el municipi d’Almatret es troba immers, un model on pretén esdevenir un referent en el sector de les energies renovables i la seva proximitat a la vida quotidiana del municipi.

Consisteix en passar una jornada diferent, on poder gaudir de l’entorn i aprendre.

Almatret és un clar exponent de creació, ús i consum dels recursos energètics actuals existents a la Terra, al disposar dels més importants dels que avui en dia es coneixen: el sol, el vent i l’aigua de l’Ebre

L’antiga escola d’Almatret es rehabilitarà per adaptar-lo a un centre museístic, on descobrir el món de les diferents fonts d’energia renovables. Aquest centre comptarà amb una sala audiovisual, on el públic podrà viure l’experiència de la realitat virtual que els submergirà a l’interior dels gegants productors d’energia. El centre també comptarà amb un espai dedicat a la realització de tallers i experiments on els alumnes i visitants podran treballar manualment els continguts treballats anteriorment.

Per a complementar la visita, la realització de la ruta Almia tracta de veure de ben a prop les instal·lacions mentre passejar per un entorn natural molt especial.


 

Per a més informació:

CONTACTE: educativa@almiaenergy.com

 

 

Qui som?

L’ajuntament d’Almatret juntament amb la col·laboració  del grup de recerca EDO de la Universitat de Lleida i amb el suport del consell d’assessors docents que constitueix l’ Equip ICE ALMIA-EDUCATIVA  creat amb l’objectiu de donar assistència a l’àmbit educatiu d’aquest projecte.

 

MEMBRES DE L’EQUIP ICE ALMIA-EDUCATIVA:

Isabel del Arco. Grup de recerca EDO-UdL

Anicet Costalls. Insitut Guindàvols

Ramón Camats. Grup de Recerca EDO-UdL

Immaculada Fornells. Institut Almacelles

Daniel Castillo. Institut Ronda

Fermín Esteban.  Ajuntament d’Almatret