En que consisteix Almia-Educativa?

L’espai d’Almia – educativa és una branca primordial dins el projecte Almia, que neix amb l’esperit de donar a conèixer el model en què el municipi d’Almatret es troba immers, un model on pretén esdevenir un referent en el sector de les energies renovables i la seva proximitat a la vida quotidiana del municipi.

Consisteix en passar una jornada diferent, on poder gaudir de l’entorn i aprendre.

Almatret és un clar exponent de creació, ús i consum dels recursos energètics actuals existents a la Terra, al disposar dels més importants dels que avui en dia es coneixen: el sol, el vent i l’aigua de l’Ebre

L’antiga escola d’Almatret es rehabilitarà per adaptar-lo a un centre museístic, on descobrir el món de les diferents fonts d’energia renovables. Aquest centre comptarà amb una sala audiovisual, on el públic podrà viure l’experiència de la realitat virtual que els submergirà a l’interior dels gegants productors d’energia. El centre també comptarà amb un espai dedicat a la realització de tallers i experiments on els alumnes i visitants podran treballar manualment els continguts treballats anteriorment.

Per a complementar la jornada, la  realització de la “Ruta pels gegants d’Almatret” tractarà de veure de a prop
les instal·lacions fotovoltaiques i eòliques així com veure de lluny la central nuclear d’Ascó i les preses hidroelèctriques que rodegen Almatret.

 

Per a més informació:

CONTACTE: educativa@almiaenergy.com

 

 

Qui som?

 El grup de recerca EDO-UdL és el responsable de la part educativa del projecte.

Està format per professorat i mestres experts en temes de ciències i d’energies sostenibles en  particular. 

Juntament amb tècnics de l’ajuntament d’Almatret, treballa amb un consell de docents en el disseny  d’activitats didàctiques per Ed. Infantil, Ed. Primària i Ed. Secundària que ajudaran a la conscienciació del jovent envers temes energètics i la sostenibilitat del territori. Aquesta branca educativa del projecte es troba en fase de desenvolupament.

 

MEMBRES DE L’EQUIP ALMIA-EDUCATIVA:

Isabel del Arco. Grup de recerca EDO-UdL

Anicet Costalls. Insitut Guindàvols

Ramón Camats. Grup de Recerca EDO-UdL

Immaculada Fornells. Institut Almacelles

.

Jennifer Nadal. Ajuntament d’Almatret

Daniel Castillo. Institut Ronda

Anna Estruch. Ajuntament d’Almatret

Fermín Esteban. Escola de Maials