Almia Educativa

Què és?

Per completar la investigació i el desenvolupament del projecte, s’obre una altra possibilitat: Almia Educativa, una branca primordial dins del projecte d’Almia. Aquesta part del projecte neix per donar a conèixer els objectius que té el projecte d’Almia, convertir el municipi d’Almatret en un referent del sector de les energies renovables.

Diferents investigadors i especialistes del sector orquestren un projecte formatiu per portar-lo als centres educatius arreu del país amb la intenció de crear un producte amb alt valor educatiu i que sigui atractiu tant turísticament com docent. Aquesta branca educativa, permet conscienciar a la població jove sobre la importància d’utilitzar i promoure la sostenibilitat del territori.

Tallers i Ruta de l’Energia

En el projecte formatiu Almia Educativa es realitzen una sèrie de tallers perquè els alumnes coneguin les energies renovables d’una manera més practica i dinàmica. Els tallers es complementen amb “La Ruta de l’Energia“ una visita guiada pel poble d’Almatret, on els alumnes i visitants podran veure les instal·lacions termosolars situades a les antigues escoles, un hort solar fotovoltaic, una subestació elèctrica i els aerogeneradors. En un futur, s’espera afegir a la visita el centre museístic, perquè els alumnes puguin descobrir el món de les energies renovables i puguin viure l’experiència de la realitat virtual.

En el projecte Almia-Educativa, es realitzen una sèrie de visites guiades pel poble d’Almatret, on els visitants realitzen un recorregut per les instal·lacions; els camps solars, la subestació i els camps eòlics.

D’aquesta manera, poden conèixer com s’obté l’energia i de quina forma es distribueix, ajudant als usuaris a millorar els seus coneixements en temes d’energies renovables.

Subestació

En el trajecte de la visita, ens topem amb la subestació elèctrica, una instal·lació industrial que s’utilitza per transformar el voltatge del corrent elèctric.

Així doncs, es pot explicar als visitants com es converteix i es distribueix l’energia obtinguda.

Camps Eòlics

Per finalitzar el recorregut, es visita el camp eòlic, on es comenta la importància de les energies renovables, la dimensió dels molins, el seu funcionament i com es construeixen.

També s’interpreta el paisatge de la zona i els valors naturals com la fauna i la vegetació.

Vols visitar-nos? Contacta amb nosaltres!

Responsable: ​AJUNTAMENT D’ALMATRET. Finalitat: Respondre la teva consulta a través del formulari de contacte. Legitimació: ​El teu consentiment. Destinataris: Les dades són guardats a Nominalia. Drets: Tens dret a accedir, rectificar, limitar i eliminar les teves dades

Has vist que ha sortit la convocatòria dels nous premis? Apunta’t. Fins al 30 d’abril.

A banda de realitzar diversos tallers i visites, Almia va iniciar un altre projecte paral·lel: Els premis Almia-Educativa. Amb aquests, es vol estimular i incentivar tant als alumnes com al professorat de primària i secundària a la recerca educativa sobre energia.

Amb aquests premis, es vol fer un reconeixement a la tasca formativa desenvolupada en aquests nivells educatius sobre la conscienciació i recerca de fonts energètiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Per poder accedir a la tercera edició dels Premis Almia-Educativa, cal presentar un projecte que tingui com a tema d’interès algun dels següents àmbits:

En aquesta convocatòria hi poden participar projectes d’alumnes de primària, de secundària, alumnes de batxillerat i cicles formatius.

Consulta altres treballs fets en edicions anteriors